Historie

Van straatvoetbal tot zaalvoetbalclub

Het begon allemaal in de jaren 80 op de hoek van de Sam van Houtenstraat/dr. Colijnstraat te Amsterdam. Hier bevond en bevind zich nog steeds een rood pleintje dat grenst aan een kerk, waar we dagelijks aan het voetballen waren met een groep straatvoetballers. Vaak waren wij te vinden op dit pleintje waar we met een steeds groter wordende groep heel veel lol hebben beleefd aan het spelletje voetbal. Nadat we daar al jaren hadden gespeeld kwamen we op het idee om een keer tegen een echt zaalvoetbalteam te voetballen. Op die manier hebben wij een zaalvoetbalteam benaderd en een wedstrijd kunnen organiseren.

Deze wedstrijd hebben wij destijds met grote cijfers gewonnen. De tegenstander vond dat wij veel kwaliteiten hadden en dat we zeker eens moesten nadenken over het beginnen van een eigen zaalvoetbalteam. Deze wedstrijd zorgde voor een groot enthousiasme bij iedereen en binnen no-time waren wij dan ook ingeschreven bij de KNVB nadat alle noodzakelijke stukken zoals de notariële akte en het huishoudelijk reglement in orde waren. We werden door de KNVB ingedeeld in de 2e klasse. Met veel ups en downs heeft de club zich ontwikkeld tot 5 teams binnen 1 jaar, waaronder een vrouwenteam, bestaande uit allochtone speelsters. Dit team had destijds de meeste successen en promoveerde dan ook in 1985 naar de 1e klasse.

In de media

Een kranten verslag van woensdag 2 mei 2001
Districtbeker voor Plein’83

In een spannende en sportieve wedstrijd, waarin een hoofdrol was weggelegd voor de doelverdedigers, is OsdorpSport er niet in geslaagd de districtbekerfinale zaalvoetbal te winnen. In een goed bezette Sporthallen Zuid speelde opponent ‘Plein 83’ het spelletje afgelopen vrijdag net iets slimmer, waarbij voorla gebruik werd gemaakt van de attent meevoetballende keeper. Zo ontstond een man-meer- situatie, hetgeen al na 5 minuten resulteerde in een doelpunt ven speler Kewalbansing. Aandringen van OsdorpSport leverde wel kansen op, maar gebrek aan voldoende beweging en te gehaast aanvalsspel brachten niet het gewenste resultaat. Het was daarentegen opnieuw Kewalbansing, die kort voor tijd de goede reeks van OsdorpSport definitief een halt toe riep door zijn tweede doelpunt te maken en voor een einduitslag 2-0 tekende. Tevens wist Plein 83 de competitie op zijn naam te zetten en kon worden gepromoveerd naar de hoofdklasse. De toen gouden tijd voor Plein’83 betond uit het geprofeteerde team bestaande uit Said Taibi een virtuoos aan de bal en een geweldige speler/ mens. Vriend Hafid, een persoonlijke vriend, een leider van het team met een geweldige voetbalwil om echt alles te winnen en dat voor vele jaren ook gedaan. Farid Tesudale, vriend en een geweldige dribbelaar en een tomeloze drang om te winnen. Chique Kewalbasing, vriend met een geweldig karakter, een geweldige mooie voetballer, een fijne techniek en een ware doelpuntenmachine. Khalid, een harde werker, vriend en een echte teamplayer. Als laatste Carasco, een speler die je in tweeën kon schieten en een speler waar je nauwelijks voorbij kon komen.